در همین حال، رسانه چین گزارش دادند که فرماندهی جبهه شرقی ارتش این کشور عصر روز دوشنبه اعلام کرد که نیروهایش در آماده باش کامل هستند و طبق دستور با دشمن برخورد می کنند.
در همین حال، جان کربی سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه در واشنگتن به خبرنگاران گفت که پاسخ های پکن می تواند شامل شلیک موشک در نزدیکی تایوان و فعالیت های هوایی یا دریایی در مقایس بزرگ باشد.
چین سفر مقام های آمریکایی به تایوان را سیگنالی دلگرم کننده به اردوگاه طرفدار استقلال در این جزیره می داند. واشنگتن از مناسبات دیپلماتیک رسمی با تایوان برخوردار نیست، اما طبق قانون ایالات متحده موظف است ابزار لازم برای دفاع از خود را در اختیار این جزیره قرار دهد.
این فرماندهی تاکید کرد که نیروهایش همه مهاجمان را دفن می کنند و به سوی پیروزی در عملیات مشترک پیش می روند.
یک مقام مطلع گفت که بخش اعظم دیدارهای پلوسی با مقام های تایوان برای روز چهارشنبه برنامه ریزی شده است و احتمال دارد که هیات همراه وی ساعات اولیه روز چهارشنبه وارد این جزیره شوند.
ژائو لی جیان سخنگوی وزرات امور خارجه چین روز دوشنبه سفر پلوسی به تایوان را دخالت فاحش در امور داخلی پکن دانست و هشدار داد که ارتش آزادیبخش خلق چین هرگز بیکار نخواهد نشست.
تایوان در سازمان ملل عضویت ندارد و به عنوان یک کشور رسمیت ندارد.
پلوسی روز دوشنبه در آغاز سفر آسیایی اش به سنگاپور رفت و روز سه شنبه از مالزی دیدن کرد. دفتر وی اعلام کرد که وی قرار است به کره جنوبی و ژاپن نیز سفر کند اما اشاره ای به سفرش به تایوان نداشت.
تایوان جزیرهای در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و پکن در چارچوب سیاست «چین واحد»، این جزیره را جزئی از سرزمین خود میداند، با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراضهای پکن در سالهای اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریانهای جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.